onsdag 19 januari 2011

Me cook you long time!

uppskattad tidsåtgång:30 min
smakupplevelse:som en het natt i bankock
konsistens:falsk
presentation: snyggt blaskig


Då var det återigen dags för gastronomerna jocke och robban att ge sig ut i den kulinariska världen. Robban skrek THAIMAT och för ovanlighetens skull sa Jocke inte emot. Men hur lagar man egentligen thaimat... Enligt robban är nyckelingredienserna kokosmjölk och grön curry "sen är det bara o köra". Jocke svarar med "är inte curry indiskt"?? nåja, vad som bestämmer vad en thairätt ska innehålla lämnar vi åt experterna, vi lagade den iallafall på kokosmjölk, grön curry, kött, zucchini, gul lök, vitlök, minimajs, paprika färsk chili och lime. (att klargöra är att vi inte utgått från något recept utan detta är helt improviserat!)

Jocke började med att smaklöst hacka grönsakerna som om han vore en tailändsk byfåne, utan vidare finmotorik medan robban strimlade köttet som en japansk sushikock. En glimrande tår syntes i jockes vänstra öga men om det berodde på robbans fantastiska strimlande eller den hackade löken låter vi vara osagt.

Jocke vet hur man bryner kött, "man ska låta smöret fräsa först- det har jag lärt mig av Gordon Ramsy" och robban tittade storögt på... Efter att jocke konstaterat detta dilegerade han riskokningen åt robban. Genast blev robban orolig och började läsa på förpackningen...

Dagens kommentar kom från jocke : "nu ska jag göra som proffsen gör!" (Gordon Ramsy)utbrister han när han mosar en limehalva mellan båda händerna och lyckas sprida limesaft över hela spisen, halva köket, på sig själv och på robban...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar