Uppskattad tidsåtgång: 30min
smakupplevelse: accelererande
Konsistens:fräsh
presentation: advent
En kall afton i början av december. Två män, hungriga som få, slår sig samman för att ännu en gång laga mat. Matlagning är något som passar två män som oss bäst på vintern eftersom kylan tvingar oss att mestadels hållas inomhus. Kommer det att bli en succé eller kommer det att bli en flopp? båda ställer sig samma fråga och de vet att de kommer att få svaret snart. kvällens äventyr är att återigen ge sig in i soppvärlden, denna gång för att upptäcka köttfärssoppornas för- och nackdelar.
Köttfärssoppa kan göras på olika sätt -rätt sätt, -fel sätt,
och -vårat sätt!
Robban började med att skrika "LAMMFÄRS",,, jocke vägrade!
Jocke skrek CAYENNEPEPPAR,,, Robban tvekade!, och hänvisade upprört till receptboken där det inte stod något om cayennepeppar.
Ganska snart stod det klart att vi inte lyckats skapa en köttfärssoppa då andelen köttfärs var minimal i jämförelse till andelen potatis. Vi kanske kan kalla det "potatissoppa med köttfärskaraktär". Att läsa recept har aldrig varit vår gebit, vi ser ingredienserna men vägrar följa instruktionerna.
FÖR LITE KRYDDNING skriker jocke halvvägs in i koket, robban smakar av och ger jocke sitt godkännande att "krydda efter behov" - detta kunde mycket möjligt vara ett misstag,,men vi misstänker att kokboken inte räknat med att våra smaklökar inte är som alla andras- vi behöver nämligen mycket kryddor för att ens uppfatta att vi äter något.
vid matbordet, som jocke snyggt dukat upp, fick vi äntligen svar på våra frågor. Soppan blev GOD, och konstigt nog så blev den godare och godare ju längre in i middagen vi kom. Den var som en varm soppa en kall vinterdag, vi blev mätta och belåtna. Någonstans inom oss kände vi stolthet..men bara lite.
måndag 6 december 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar