måndag 16 november 2009

Korvstroganoff - vän eller fiende???


uppskattad tidsåtgång:ca 40 minuter

smakupplevelse:varierande

konsistens:gräddig

presentation:imponerande


Efter att ha blivit besegrade av köttfärssåsen två gånger i rad tänkte vi att det skulle vara taktiskt att byta maträtt. Redan från början sprang vi på patrull "hur kokar man ris?" Efter noga uppmätning och livlig debatt insåg vi att vi borde ta hjälp utifrån.Robban signalerade desperat efter råd på facebook, men då jocke fick panik, hann inte hjälpen fram innan riset åkte ner i det kalla vattnet, vilket vi fått höra både kan vara acceptablet och inte.


Eftersom vi båda inte har riktigt koll på vad "tomatpuré" är för något så tänkte vi att ketchup var ett bra substitut. Detta visade sig vara i det sötaste laget. Trotts den stapplande inledningen blev slutresultatet över förväntan. Riset kunde behövt några minuter till i kokbadet men var helt klart ätbart. Stroganoffens inledande smaksensation bestod av gräddighet, sötma och stark karaktär av ketchup. Denna inledande smakupplevelse lämnade sedermera över stafettpinnen till maskulin pepparsmak som dominerade både tunga och gom. Slutligen, som pricken över i:et garnerade vi mästerverket med färgstark persilja som hade säkerligen fått Mannerström på fall.

2 kommentarer:

  1. heja grabbar!! snart nog kanske ni får ett eget tv-program...

    Ni kanske skulle investera i lite bas-varor, såsom, buljongtärning, tomatpuré, matlagningsgrädde med mera... googla gärna recept innan så ni vet vad som behövs blir både lättare och godare med rätt igredienser. Men det är klart det blir kanske ingen sport då?

    kram mor

    ps: har själv helt gått över till att ha ned riset i kallt vatten. Upplever ingen som helst skillnad! ds

    SvaraRadera
  2. haha. besegrade av köttfärssåsen? ja som är veggo kan t.o.m laga denna rätt ;)

    ps. va söta ni är som dricker mjölk till maten!

    SvaraRadera