
Uppskattad tidsåtgång :60 min
smakupplevelse :förvåndande
Konsistens: ja och nej
presentation:robust
Efter noga övervägande beslutades det denna dag att utmana oss själva till det yttersta. Den fashionabla rätten köttbullar med potatis och hemgjord gräddsås stod på menyn. Jocke lyckades med att få panikångest redan innan rätten påbörjat lagas och ringde således både till sin mor samt en väninna för rådgivning, medan robban lättsamt och oförståeligt inte såg några problem alls med denna måltid. (övermodig av tidigare framgångar)
Arbetsfördelningen blev som följer : Eftersom jocke spenderat 30 minuter i receptboken(och även fått detta översatt åt sig två gånger via telefon) ansåg han sig därför vara "expert" på köttbullar. Därför blev det en självklarhet att han ålades att göra dessa sfäriska delikatesser. Detta medan robban, glad i hågen, byggde på sin meritlista som potatisskalare av första rang.
Jockes teknik att rulla köttbullar visade sig vara bristfällig. Resultatet var mer likt en ohelig korsning mellan pannbiff och köttbullar. Konsistensen kan beskrivas (liksom kockarna) hårda på utsidan, mjuka på insidan.När det gäller såsen var denna motsägelsefull. Den var lika krämigt god som den var vattnigt likgiltig. Förbehållet var såsens utseende där inget fanns att klaga på. Under dess tilllagning utbrast jocke glatt "jag har gjort min första redning" och Robban kunde inte låta bli att känna sig lite stolt.Gällande potatisen, var detta en stor succé. Detta berodde troligtvis mer på tur än skicklighet, då vi aldrig kokat potatis förr och har fortfarande inte en aning om vilka tider det är som gäller. Vi tackar Robbans fysiologiska klocka!
Att slutresultatet blev som det blev, kan bara beskrivas som ett mirakel. Som helhet var det en lyckad historia men troligtvis inte något vi kan ta åt oss äran för. "the truth is out there"
åååh. klockren blogg! måste ja följa nu!
SvaraRadera