En kall höstdag 2009 satt två vänner, i sliten soffa, någonstans i norrköping city. Hungern började sakta tränga sig på och diskussion kring vilken pizzeria som skulle lämpa sig uppstod. På grund av skral kassa och dåligt omdöme togs beslutet att istället prova på den okända konsten att laga mat. kökskunskaperna hos de två vännerna kan enklast beskrivas som "undermåliga" så detta kom sannerligen att bli en utmaning.
Jocke & Robban Vs Spagetti och köttfärssås Rond 1
Uppskattad tidsåtgång : 35 minuter
smakupplevelse : begränsad
Konsistens: katastrofal
presentation:svekfullt
Då vi uppenbarligen var ute på djupt vatten togs beslut om att dela upp arbetsbördan. Jocke fick oturligt nog ansvara för köttfärsåsen, ett beslut som länge kom att plåga oss. Jockes strategi var att krydda rikligt, vilket Robban hade åsikter om. Det skulle senare visa sig att köttfärssåsen enkelt och ärligt talat måste beskrivas som totalt smaklös och med tanke på den rikliga kryddmängd var vi båda lamslagna av förundran. Robban fick huvudansvaret för pastan och lyckades med konststycket att få den underkokt trots 15 minuter i koket. Han hävdar starkt att pastan var "al dente", ett uttryck han själv inte förstår eller behärskar.
Jocke & Robban Vs Spagetti och köttfärssås Rond 2
Uppskattad tidsåtgång: 30minuter
Smakupplevelse: likgiltig
konsistens: godkänd
presentation:förfärlig
Efter första försöket, som måste klassas som en fadäs, var de båda vännerna fortfarande vid gott mod och revangesugna. Denna gång lades en ny strategi upp. Robban fick nu huvudansvar för måltidens båda spisplattor. Jocke fick agera wingman med allt vad det innefattar. Efter många tårar orsakde av glädje och lök lyckades robban komponera en miserabel slutprodukt där endast spagettins konsistens var att beundra. Köttfärssåsen var under all kritik, men gick att rädda med rikliga mängder ketchup.... 2-0 till köttfärssåsen...
måndag 16 november 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar