
Uppskattad tidsåtgång:40
Smakupplevelse: Som ett gotiskt kyrkvalv
Konsistens:Geggig
Presentation: Vedervärdigt
Det var nu ett antal veckor sedan som jocke och robban slog sina (o)kloka huvuden ihop innanför kökets regionala gränser. Vi insåg att det nu var dags att utmana oss själva genom att återigen utforska okända territorier. Vi började frenetiskt bläddra genom kokboken, och som från en blixt från klar himmel utropade vi både unisont "SOPPA", "vi gör en soppa" och båda kom fram till att den bästa soppan att göra självfallet skulle vara "POTATIS OCH PURJULÖKSSOPPA" - en riktig favorit från barndomen. Glada i hågen vandrade de båda genom snökaoset (vilket orsakades av skottande tomtar på jockes tak) till coop för att införskaffa provant. Jocke var bakfull vilket kunde orsaka problem längre fram men han lät sig inte nedslås.
Jocke började skala potatis, ett jobb som under vanliga omständigheter är tråkigt men med en förödande huvudvärk kändes som att bestiga ett mindre berg. Efter att skalat lök beslöt han sig för att ta en paus varpå robban fortsatte hackandet med förskäraren i högsta hugg. Efter att i sann kockanda klagat på slöa knivar utbrister robban att "soppa kan man ju fan inte misslyckas med, det ska ju bara kokas!!!" Halvägs genom matlagningen upmärksammar Jocke att det ska tillsättas 1 liter vatten i soppan, detta gör honnom upprörd då hans kök endast kan tillstå med ett decilitermått. Snabbt inser han att detta innebär merarbete vilket förtreter honnom enormt.
Precis som Robban förutspått gick det inte att misslyckas. Hade vi inte fått detta ätbart kunde vi lika gärna lagt kastrullen på hyllan. Förrutom presentationen (såg ut som en spya en sen fredagskväll) var resultatet mäkta imponerande. Soppan var både fyllig, välsmakande och mättande. Det färska grekiska lantbrödet var pricken över i:et trots att det icke var hembakat! Detta har dock inspererat oss till nästa kulinariska äventyr, ett storbak!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar